Antirefle cam nedir - ne demek?

Antirefle optik sektorunde özellikle de numaralı cam kullanıcılarının sıkça tercih ettiği bir kaplama cinsidir. Antirefle sadece numaralı gözlüklerde değil aynı zamanda Güneş Gözlüklerinde de kullanılan bir özelliktir. 



Peki nedir bu antirefle cam özellikleri ve dezavantajları nelerdir?

Aslında İngilizce isim yapısını türkçe ye tercüme ettiğimiz zamanda konu net bir şekilde anlaşılmakta yansıma yapmayan bir yapıya sahiptir. Bilgisayar, Televizyon, Gece araba farı gibi tüm ışıkların yansımasını yok eder tüm ışıkları bi noktada toplayarak yansımaları yok eder ve bunların vermiş oldugu zararları en az seviyeye indirir. 

Bir diğer artısı ise baktığınız zaman Antirefle camözelliğinde cam yokmuş gibi bir yapıya sahiptir camda hiç yansıma yoktur denecek kadar azdır. Gözünüz çok daha net görünür fotoğraf çekindiğiniz zaman flash yansıma yapmaz ve buda gözlüğün çok daha estetik durmasını sağlar.

Antirefle camlar görüş açısından iç kısımdan bakıştada yansıma olmadığı için yansımalı normal bir cama göre %14 daha da net bir görüş sağlar. Antirefle kaplama Organik Mineral Polycarbon gibi tüm cam yapılarında uygulanmaktadır.  Güneş Gözlüğü camlarında da genellikle iç kısımdan uygulanmakta ve yine %14 daha da net bir görüş sağlamaktadır.


 Antirefle camı nasıl anlarız?

En kolay anlama yöntemi camı ışığa tuttuğunuz zaman genelde yeşil bir

görünüme sahiptir bazı firmalarda kaplama cinsine göre hafif maviye

dönük bir renkte olabilir.  Güneş gözlüklerinde içten antirefle kullanıldığı

için içten baktığınızda net olarak anlayabilirsiniz. Genelde güneş gözlüklerinde

mavi renkte içten antirefle mevcuttur.

Peki Antirefle Camın dez avantajı nedir?

Antirefle normal camlara göre çok daha kolay yağlanır ve kirlenir. Günümüzde bu sorunu çözmek açısından daha farklı kaplamalar yapılmıştır eskisine göre daha zor kirlenip yağlanır bi durumdadır fakat hala antireflesiz bir camla zor kirlenme konusunda eş değer değildir. Antirefle camı biraz daha fazla temizlemeniz gerekiyor.

Çizilme açısından baktığımızda ise piyasada sertleştirilmiş çok daha zor çizilir diye satılsada tam tersi çok daha kolay çizilir durumdadır. Yine kirlenme olayında olduğu gibi çizilme içinde teknolojinin gelişmesi ile daha zor çizilecek antirefle camlar geliştirilmiş durumdadır fakat yine de normal camlara göre hala daha hassas durumdadır. 

Organik cam hakkındaki her şey için tıklayınız