Gözlük şıklığınıza şıklık katan en güzel ve kaliteli olduğunda ise en sağlıklı bir aksesuardır. Kadınlar yolda yürürken bile gözlüklerinin altında meraklı bakışlara bir bakış atarlar. Tabi biz bu bakışları pek göremeyizJ  Gözlük alırken yüz tipine göre gözlük seçimi kaliteli olmasından sonra ikinci seçenektir.  Hayatımıza renk katan güneş gözlüklerini yanlış tercih ettiğimizde yüzümüzde pek hoş durmazlar. Bunun için yüz tipine göre gözlük seçimi çok önem taşımaktadır.


Oval bir yüze sahipseniz o zaman işiniz diğerlerine göre daha kolay olacaktır. Hemen hemen her çerçeve yüzünüze çok yakışır. Çok net olmayan köşelere sahip olan ve şakaklara doğru kare olan gözlükler oval yüz sahiplerinin tercih ettikleri ilk gözlük modelidir. Çünkü yüz tipine göre gözlük seçimi kişiler için önemli bir detaydır.


Yuvarlak yüz şekliniz varsa, Kullanacağınız gözlükler yüzünüzü uzun ve ince göstermesi gerektiğinden yüksek şakaklı çerçeveler en tercih edilenler arasındadır. Kaş çizgisinde olan gözlükler gözleri daha çekik göstereceğinden yüzün daha uzun göstermesine sebep olur. Yani yüz tipinize göre gözlük seçimi yaparken dikdörtgen ve köşeli olmasına dikkat edin.


Kare şeklinde ki yüzünüze Oval ve yuvarlak gözlük modelleri olmaktadır. Çünkü dikkat çekici bir çene çizgisi, geniş bir alın ve elmacık kemikleri bulunduğundan tavsiyelerimizi dikkate almanızı öneririz. Ayrıca klasik oval çerçevelerde bu yüze çok yakışmaktadır.


Uzun bir yüze sahipseniz uygun bir çerçeveyle yüzünüzü daha kısa göstermeniz mümkündür. Yuvarlak ve kare çerçeve modelleri ile bu durumu destekleyebilirsiniz.  Yüzünüzün enleri kısa, boyuna hatları uzun olan çerçeveler tam uzun yüzlere göredir.


Yüz tipine göre gözlük seçerken üçgen bir yüze sahipseniz Üst kısımları düz olan çerçeveler kullanmanız gerekir. Göz bölgesi ön plana çıkarılarak yüzün alt kısmındaki vurgular azaltılmalıdır. Alt çerçevesi olmayan gözlükleri deneyebilirsiniz.


 


 Yukarıda belirttiğimiz yüz şekillerine uygun gözlük tercihi yaptığınızda etrafınıza istediğiniz havayı atabilirsiniz. Yüz tipine göre gözlük seçimi ile farkınızı konuşturun…