Sağlık her şeyin başıdır. Vücudun genel olarak sağlıklı olması insanın hayata bakış açısını da değiştirir. Özellikle dünyaya açılan pencere tabiriyle bilinen gözlerimize çok iyi bakmalıyız. Kaybedilen hiçbir organın telafisi her zaman mümkün değildir. Bu sebepten gözlerimizin sağlığı için işporta da satılan gözlüklerden olabildiğince uzak durmak gerekir. Peki, işporta gözlüklerinin zararları nelerdir? Gözlerde şişme, yanma ve batma şikâyetleri işporta tarzı gözlükleri kullanıldığında ortaya çıkmaktadır. Çünkü işporta gözlükleri tehlike saçmaktadır. Bu tehlikeye ortak olmamak için işporta gözlüklerinin zararlarını iyi bilip asla kullanılmaması gerekir.  Güneş gözlüğü alırken bildiğiniz optiklerden ve fiyatı daha pahalı olanlarda seçmeniz gerekir. İşporta gözlüklerinin zararları insana oldukça fazla olup asla kullanılmaması gerekir. Çünkü bu gözlükler yeterli göz koruması sağlamadığından dolayı geri dönüşü olmayan sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz.


Zararlarından etkilenmemek için %100 ultraviyole koruyuculuğu olan gözlükleri almanız sağlığınız için en iyi olacaktır.  Koruyuculuğu düşük olan güneş gözlükleri kullandığımızda güneş ışınları direk gözümüze gelerek daha fazla tahribata sebep olmaktadır.  Kalitesi düşük olan gözlük camlarından gözümüze değen güneş ışınları gözümüzü kaybetmemize de neden olabilir. İşte kaliteli güneş gözlüğü kullanmanız için size bir sebep daha. Sağlık için her imkânı denemeye değmez mi?” Bizce her şeyin başı sağlıktır.” cümlesini yenilemekten başka bir çare kalmıyor.


   Bir madde daha eklemek istiyoruz. Bu gözlükleri taktığınızda etrafınızda gördüğünüz renkler gerçeği yansıtmamaktadır. Nasıl mı? Örneğin; Karşıdan karşıya geçmek istiyorsunuz. Renkleri karıştırmanız çok doğaldır. Çünkü işporta tarzı gözlükler kırmızı rengi yeşil, yeşil rengi kırmızı gibi gösterebilir. Araç kullandığınızda eğer bu tarz gözlükleri kullanıyorsanız karışan renklerden dolayı kazalara sebebiyet verebilirsiniz. İşte işporta gözlüklerinin zararları basit gibi dursa da hayatınızın merkezidir aslında. Bu nedenle kaliteden asla vazgeçmeyin. İşportada satılan gözlüklerin hiçbir şekilde garantisi yoktur.  Yani gözlük yollardan değil, kaliteli optik mağazalarından alınır. Kendi hayatınız ve sağlığınız için..


Göz sağlığınız açısından kaliteli onaylı ve garantili güneş gözlükleri seçmeniz son derece önemlidir.